La Font Blanca es planteja presentar candidatura per a l’Europeu del 2020
Amb tot a punt per a l’edició del 2019, la Font Blanca té garantida la seva presència al calendari de la Copa del Món de l’any que ve en l’última de les tres temporades que té signades per contracte amb la Federació Internacional d’Esquí de Muntanya (ISMF).
Però la cita andorrana s’està plantejant presentar candidatura per als Campionats d’Europa del 2020, el mateix any que per primera vegada, la ISMF entrarà en una competició olímpica als Jocs de la Joventut, a Lausana. Aquesta serà la porta d’entrada, abans de la irrupció definitiva com a esport olímpic, que ja s’ha confirmat que no serà al 2022 i que s’està treballant perquè ho sigui el 2026.
En aquest context, la seu andorrana vol situar-se dins del panorama internacional com a líder en organització proves. Pionera en streaming i retransmissió televisiva a la Copa del Món d’esquí de muntanya, la Font Blanca vol mantenir-se com una seu que busca la innovació i l’excel·lència donant una altra dimensió a l’esdeveniment en aspectes com el protocol, les acollides, la sostenibilitat i la solidaritat.
Controls antidopatge i informació
Un any més, aquest esport busca la professionalització i juntament amb l’Agència Andorrana Antidopatge (AGAD), la Font Blanca promourà diverses accions de divulgació per informar els corredors que és millor jugar net i dir NO al dopatge.
Sota el missatge: “DON’T GAMBLE WITH YOUR HEALTH / NO JUGUIS AMB LA TEVA SALUT” i amb la presència d’un estand a la zona d’acreditacions i a l’ACCO, l’AGAD informarà sobre els riscos que comporta la presa de complements nutricionals, i oferirà eines als atletes per fer la bona tria en cas voler-ne prendre, a més de dur a terme els controls de dopatge en el sí de la competició.
Un any més, la Font Blanca donarà una especial importància a la sostenibilitat. Andorra encapçala aquesta àrea de la Federació Internacional d’Esquí de Muntanya (ISMF) i no només busca el Residu Zero de l’esdeveniment, sino també la conscienciació en la lluita contra el canvi climàtic, oferint a tothom poder calcular i compensar l’impacte ambiental que ha tingut el seu desplaçament fins a la cursa a través del Webshop de Clean CO2.
La Font Blanca tampoc deixa de banda el seu caràcter solidari i de cara a l’edició 2019 ha unit vincles amb la Fundació Muntanyencs per l’Himàlaia, per finançar el desplaçament dels nens que viuen i estudien a Catmandú perquè una vegada a l’any puguin tornar a casa seva per visitar la família, a pobles remots que fins i tot estan a l’altra banda de la frontera amb el Tíbet. Amb el desig d’implicar i conscienciar la societat de manera activa, la cursa andorrana ha posat a la venda uns braçalets solidaris a 5 euros i tots els ingressos es destinaran a la causa solidària.
Canvis al recorregut de la cursa individual
Per a la cursa individual del 26 de gener, s’ha hagut de modificar el recorregut per adaptar-lo a les condicions d’innivació en què es troba Vallnord – Ordino Arcalís. El nou itinerari constarà de tres ascensions i tres descensos, amb un desnivell de 1.655 metres per als sènior masculí.
El nou recorregut manté totes les característiques tècniques tant a les pujades com a les baixades i un nivell de seguretat òptim, a més d’oferir una visibilitat pràcticament del 100% per als que vulguin seguir la prova in situ.
La sortida estarà ubicada als Planells, a 2.060 metres, i des d’allà s’iniciarà la primera ascensió passant per la Coma d’Arcalís fins el cap de l’estació, uns metres per sobre del telecadira de la Basera, amb un desnivell de 490 metres. El primer descens serà de tornada pràcticament fins la sortida per La Portella del Mig i la segona pujada s’encararà pel fora pista de la negra de la Portella. El segon descens serà gairebé idèntic al primer i la tercera i darrera ascensió, la més exigent amb 655 metres de desnivell, passarà per La Gran Canal i arribarà fins la Collada d’Arcalís, a 2.715 metres d’altura, des d’on es farà l’últim descens fins a la meta, ubicada als Planells.
Cal recordar que aquesta cursa serà restransmesa en directe per streaming al web www.fontblanca.ad.
La cursa vertical del diumenge 27 de gener mantindrà el recorregut de cada any amb alguna variació puntual i s’emetrà per segon any consecutiu en directe per Andorra Televisió, com també pel web www.andorradifusio.ad.